Kroppen fryser, men inte jag.

February 12, 2018  •  1 Comment

Träningsmacth mellan Varberg och Eskilsminne på Påskbergsvallens konstgräsplan. 10 Februari 2018.

Termometern visar 0 grader, men känslan säger -10. Vinden i samarbete med mycket fukt i luften gör att kylan blir svår. Konstgräsplanen på påskbergsvallen ligger uppe på en höjd och vindarna från havet kan obehindrat dra in över planen. En timme och tjugo minuter före avspark (10 minuter bättre än igår) gick jag in på planen. Tomt så när på en filmare och en reporter från HN som förbereder sig och sin utrusning uppe på ett temporärt tornbygge av ställningsmaterial. Jag går upp och säger hej bara för att upptäcka att där uppe blåser det än mer, och är än mer kallt. Så jag går ner och förbereder mig för mitt eget arbete. Borta på ena kortänden ser jag att BOIS personal håller på att förbereda kioskbordet, jag knallar bort för att få något varmt i mig men så här en timma före avspark finns inget kaffe att tillgå. 

Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman

När matchen startar sitter jag ner på marken i Varbergs anfall och ca 5 meter in på kortsidan. På min huvudkamera har jag ett fast 400 och på min andra kamera sitter ett 70-200. Placeringsmässigt 1A och utrustningsmässigt 1A när det gäller fotboll. Ofta kan det vara bra att ha en konverter på 400 men eftersom jag bara behöver ha bra bilder på Varbergs anfall räcker det gott med 400. Jag har inte speciellt ont av kyla, dessutom när matchen drar igång är jag så inne i den att yttre omständigheter inte spelar så stor roll. De finns inte med i tankarna helt enkelt, och det är också en av de fina konsekvenserna av att fota sport. Jag är här och nu, alla andra tankar och problem är för en stund som bortblåsta. Kylan gör dock att kroppen blir lite långsammare, det går otroligt fort i fotboll och tex vid ett anfall sitter jag med ett 400 och skall byta till 70-200. Väntar jag alldeles för lite extra blir det tajt med tid att byta till 70-200 och kylan gör att armarna och händerna jobbar långsammare. Jag missar ett par målchanser, och tackar för att det inte blev mål vilket jag i så fall hade missat. Själva målet eller målskottet är sällan så intressant på bild, men jubel efter mål är desto viktigare och det kan ibland vara väldigt ont om tid att fånga rätt ögonblick på rätt spelare. I andra halvlek sitter jag på samma plats, fast på andra kortsidan och på en pall. Sittandes på en pall blir bytet mellan kamerorna något smidigare, detta gäller åtminstone för mig som inte tillhör den smidiga sorten. 

Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman

Varberg vinner denna träningsmatch mot Eskilsminne med 4 mål mot 0. 


Comments

Stuart(non-registered)
Den genomsnittliga normala kroppstemperaturen (när den tas via munnen) är 37 ° C eller 98,6ºF. Det normala intervallet kan dock vara allt från 36,5 ° C till 37,2ºC (97,7ºF till 99ºF).
No comments posted.
Loading...

Archive
January February (3) March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December