3 perioder plus sudden

February 12, 2018  •  1 Comment

Innebandy Allsvenskan mellan Warberg och Kalmarsund. 11 februari 2018.

Söndag 11 februari och mitt andra besök i Sparbanken Wictory Center, samma sport som förra gången jag var här fast herrar. Warberg skall spela seriefinal mot Kalmarsund som ligger tvåa i tabellen efter Warberg. Jag har fotat innebandy herrar på denna nivån en gång förut och det var när Warberg mötte Helsingborg borta för någon säsong sedan. Jag visste med det att spelet är snabbt och att det är svårt att hänga med, men ändå chansade jag och körde med ett fast 200. Jag pratade med en av de huvudansvariga och fick sitta på motsatt sida publiken och mitt på långsidan. På det sättet får jag med publik bakom spelarna vilket ger lite liv i bilderna.

Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman

Mycket riktigt blev det svårt att hänga med, men jag lyckades ändå få till ett par bilder. Förutom min kamera jag håller i handen har jag monterat en remote kamera uppe på en balkong ovanför ena kortsidan. Det är alltid en chansning med remote kamera då det blir väldigt många bilder men inte alltid något går att använda. Idag har jag dock turen på min sida och lyckas få en ok bild på ett jubel.

Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman

I andra perioden står jag tre våningar upp på en balkong, på motsatta långsidan och fotar ner. Sådana bilder tenderar i mitt tycke att bli platta och tråkiga. Men i gengäld är det enklare att hänga med och få med allt viktigt samtidigt som bilderna är lätta att få rena. I tredje sätter jag på ett 70-200 och placerar mig återigen på motsatt sida publiken. Matchen är extremt spännande, Warberg leder i tredje med 4 mål mot 2 men Kalmarsund lyckas utjämna till 4-4. Kalmarsund får dessutom ett mål underkänt och känslorna hos bortalaget sitter på utsidan. I innebandy funkar det så att vid oavgjort spelas en sudden på 5 minuter, golden goal gäller men vid fortsatt lika efter 5 minuter ger en oavgjord match. Tempot under dessa fem minuter är extremt, men samtidigt är det innebandy när det är som roligast. 

Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman Foto: Robert Boman


Comments

Benson(non-registered)
Dags att komma upp till AIK VALLEN 2018.
No comments posted.
Loading...

Archive
January February (3) March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December