SSL för första gången

February 10, 2018  •  1 Comment

Jag har en osannolik förmåga att vara i tid, det är nästan lite maniskt kan jag känna ibland. Hallands nyheter har den goda smaken att anlita mig för att fotografera och bevaka matcher i företrädelsevis Falkenberg. Denna dag har jag dock fått ett uppdrag utanför stadsgränsen, i detta fallet i Varberg som möter Jönköping i SSL innebandy Damer.

Eftersom det är för mig en ny serie och ny idrottsanläggning vill jag vara i tid. Nästan två timmar före tekning går jag in i Sparbanken Wictory Center, det har inte hunnits upprättats några kassor eller kontroller så det är bara att gå in i hallen. Jag hälsar på någon som ser ut att tillhöra föreningen och berättar vem jag är, allt är grönt och jag har access till nedre plan. Jag lägger ut min vitbalansduk på golvet och ställer in vitbalansen på mina kameror, med det är förberedelserna klara. Nu är det 1,5 timme tills tekning och dryga halvtimmen innan första spelaren gör entre inför uppvärmning. Som vanligt står jag och bannar mig själv för att jag är så tidig, men tiden går fort och uppvärmningen drar snart igång.

Jag tycker det är vansinnigt givande att fotografera uppvärmningar, spelare och ledare är ofta avslappnade och bjudet på glada utryck. Det finns också stora möjligheter att ta bilder på detaljer, så kallade genrebilder. De kan tyckas meningslösa men används flitigt av de kunder som anlitar mig, och de skapar bredd och liv när bilderna presenteras i serie eller i bildspel.

Första perioden sitter jag mitt på ena långsidan och fotar med ett fast 200, jag har också en kamera med ett 16-35 vilket knappt är användbart. Men om det händer något precis där jag sitter kan det bli väldigt fräcka bilder. Med ett fast 200 är jag också ganska begränsad, det är främst vid målen jag får mitt arbetsområde. Men då det viktiga är att fånga jubel vid Warbergs mål och depp när de får mål emot sig funkar det fint ändå. Ljuset i hallen är väldigt bra och jag fotar med bländare 2.0 vilket ger extremt kort skärpedjup och relativt lågt iso.

I första pausen redigerar jag och sänder iväg några bilder till tidningen, andra perioden sitter jag på samma plats med samma glugg. Efter att ha sänt ytterligare några bilder i andra pausen sätter jag på ett fast 400 och sätter mig på bortalagets kortsida. Arbetsområdet blir då extremt begränsat, men jag är i detta läget säker på att Warberg skall vinna och behöver i princip bara ha bortre ändan av planen som arbetsområde. Mellan mina ben ligger min andra kamera med ett 70-200 om något skulle hända närma där jag sitter. Min plan fungerar och jag får den bild som sedan blir en helsida i tidningen.

Efter matchen sänder jag de sista bilderna och packar ihop. Ute vid bilen upptäcker jag att låset i bildörren ej fungerar, jag gör otaliga försök att ta mig in i bilden med nyckeln men lyckas inte. Svårt tärd av hemlängtan ringer jag taxi och åker hem till Falkenberg, bilen får jag hämta i morgon. 

Warberg vann matchen med 7 mål mot 2.

Bild och artikel klippt ur Hallands Nyheter den 10 februari 2018.


Comments

Jenny Nilsson(non-registered)
Du är grym. Både på att fota och att uttrycka sig. Kul och intressant läsning.
No comments posted.
Loading...

Archive
January February (3) March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December